Monday, February 10, 2014

Zilele Filmului Spaniol 2014

La acest sfârşit de săptămână, Bastionul Măcelarilor, din Baia Mare va găzdui Zilele Filmului Spaniol, un eveniment organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş şi Asociaţia Re/Creativ, împreună cu Ambasada Spaniei la Bucureşti.

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19, va avea loc proiecţia filmului "Sicriul", o comedie neagră de 107 minute. Într-un sat de pescari, pierdut de lume, moare don Lucio, un bărbat lipsit, pe când trăia, de prieteni şi duşmănit în taină de toată lumea. Acum, la căpătâiul lui se strâng cu mare drag toţi cunoscuţii, mai ales patru femei care au să-i plătească destule poliţe răposatului, înainte de a-l duce la groapă.

Duminică, 16 februarie, tot de la ora 19, va rula filmul "Veşti bune", o dramă de 103 minute. Miguel este un preot tânăr numit paroh într-un sat socialist chiar în momentul loviturii de stat din 1936. În eforturile lui de a-i apăra pe cei asupriţi, protagonistul se înfruntă cu ierarhia ecleziastică şi militară, punându-şi în joc propria viaţă. Îşi găseşte refugiul în prietenia cu Margari, învăţătoarea satului, al cărei soţ fusese asasinat la începutul războiului. Filmele vor avea subtitrare în limba română. Intrarea este liberă, dar în limita locurilor disponibile.

Program vizionare:
Sambata, 15 februarie 2014
19.00 Sicriul / La caja 2006

Duminica, 16 februarie 2014
19.00 Vesti bune / La buena nueva
2008

Partener media: Graiul Maramureşului

















No comments:

Post a Comment