SUPPORTED EVENTS

 2014 

Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs - ediţia a III-a

În data de 20 septembrie 2014 de Ziua patrimoniului european, Asociaţia Atelierul de Creaţie te invită la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs - ediţia a III-a, în trei spaţii de consum de cultură, toate aflate în Bucureşti peB-dul Dacia, nr. 77:  Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire şi Cinema Elvira Popescu.

În cadrul evenimentului vor fi expuse peste 170 de produse unicat made in Ro, realizate de peste 30 de creatori și designeri români, împărțiți în patru categorii: design de produs, fashion & accesorii, bijuterie de autor şi simbioza etno-contemporan. Am pregătit şi un spaţiu special cu produse de autor dedicate copiilor.

Intrarea în cadrul evenimentului este liberă și te așteptăm să răsfoieşti broşura evenimentului în spaţiul cochet al Institutului Cultural Francez & Chez Elvire, să fii încântat după miezul nopţii de melodiile jazzy ale Vioricăi Pintilie şi ale lui Jimmy Cserkész la Cinema Elvira Popescu, să trăieşti fiecare moment al concertului celor de la Abator Industries, organizat tot la Cinema Elvira Popescu şi să interacţionezi cu toţi designerii prezenţi. Noi credem că un eveniment de asemenea anvengură nu putea să nu îmbine creatorii, designerii de produs, artiştii plastici, şi muzicienii din România. Asftel, Eglantina Becheru te aşteaptă la un happening în dulcele stil al artistei cu sânge verde în spaţiul Bistro Chez Elvire, iar de la ora 19.00 Judy Florescu va destinde atmosfera cu melodii live.

Şcoala de Bijuterie Contemporană Assamblage este invitată în cadrul evenimentului pentru a realiza un workshop special pentru vizitatori şi de a prezenta creaţiile absolvenţilor săi.

Am invitat mai mult de 5 bloggeri să prezinte în timp real evenimentul aşa că
urmăreşte-le activatatea online. Folosește haștagul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate informaţiile asupra evenimentului.

Vor expune designerii: Lana, DecoBox, Wood be nice, Oana Stoica Ceramics,Wolf25, Istoriato, Etno Ware, Trăistuţa cu zale, Second Skin Clothing, Alina Constantin Ceramics, Woodish, Eyecandy Monsters, Vasile Mito, AB Contemporary Jewellery, Șapte Pisici, Christine on the Clouds, Alexandru Burlacu, Art3lier, Deliciu Mic, Silva Artis, !UZ3, Atelier François, Refix, RIZI Design, Create your shoe Studio, Roua de Argint, Bogdan Deliu, Lachatterie, Ioana Streza şi absolvenţii Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage.
 2013 

Concurs Actionam Responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”.

Noaptea alba a Creatorilor si Designerilor de Produs- editia a II-a
3 ani de Revista Atelierul


------------------------------------------------------------------------------------------
Comunicat: Lansarea concursului “Actionam Responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala”

Bucuresti, 20 iunie 2013. Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” a lansat concursul national “Actionam Responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala”.

Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate socialala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONGurilor, asociatiilor de IMMuri  si camerelor de comert.

Proiectele de responsabilitate sociala pot fi inscrise in competitie in perioada 10 iunie – 31 iulie 2013, pe unul din urmatoarele domenii:
a. Respectarea si promovarea drepturilor omului si practici in domeniul relatiilor de munca;
b. Protectia mediului;
c. Practici corecte de operare;
d. Protectia consumatorului;
e. Implicarea si dezvoltarea comunitatii;
f.  Promovarea responsabilitatii sociale in companii
„Dupa aproape 3 ani in care am promovat valorile si principiile responsabilitatii sociale, in care am atras peste 250 de organizatii partenere in retea,  am antrenat in workshop-uri si training-uri 500 de persoane, am scris zeci de articole pe diferite domenii, am selectat aproximativ 50 de proiecte ca modele de buna practica la nivel national, a venit momentul sa provocam atat partenerii din retea, cat si alte organizatii care au valori similare, sa gandeasca si sa implementeze proiecte performante de promovare a responsabilitatii sociale. Si suntem mai mult decat bucurosi sa ii premiem pe cei mai buni, asa cum se cuvine, si prin aceasta sa le dam un imbold, dar si un spriin pentru a-si pune ideile in practica’’ Rodica Lupu, senator JCI Romania, manager  „Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC”

 Vor fi premiate cele mai bune 12 proiecte. Primele sase proiecte vor primi cate 16.000 lei fiecare, iar urmatoarele sase cate 10.000 lei fiecare. Valoare totala a premilor acordate va fi de 156.000 lei.

 Evaluarea preliminara a proiectelor inscrise in competitie se va realiza de catre un juriu de specialitate in perioada 1 august – 31 august 2013, urmand ca evaluarea finala sa aiba loc intre 1 si 14 septembrie.

Anuntarea castigarilor se va face pe website-ul www.actionamresponsabil.ro  pe data de 15 septembrie 2013. O festivitate de premiere va fi organizata in luna noiembrie 2013.

Despre proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC”

Cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care diferite organizatii se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala. Pana in prezent, echipa a creat deja o retea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, acestia comunicand in permanenta informatii, stiri si rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

Pana in prezent, in cadrul proiectului au avut loc 7 conferinte regionale, 5 conferinte nationale si o conferinta internationala, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager in Responsabilitate sociala cu acreditare ANC pentru 160 de participanti, reprezentanti ai ONGurilor, asociatiilor de IMMuri, camerelor de comert, comitetelor sectoriale, sindicatelor si patronatelor  si 6 mese rotunde acestea reunind peste 800 de participanti, reprezentanti din corporatii, IMM-uri, patronate, asociatii si diverse organizatii ale societatii civile. Cele 8 centre regionale asigura in mod constant asistenta directa organizatiilor si persoanelor interesate, la sediile din orasele: Bucuresti, Iasi, Constanta,  Cluj-Napoca, Timisoara,  Craiova, Ploiesti, Targu Mures, Brasov.

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati: www.actionamresponsabil.ro
Contact presa: Alina Aura Gheorghe, alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro, tel. 0762.248.178

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Noaptea alba a Creatorilor si Designerilor de Produs isi propune sa faca o selectie atenta a celor mai creativi, originali si talentati designeri de produse unicat. Pentru editia de anul acesta am pregatit trei sectiuni creative in trei spatii speciale: bijuterie si accesorii contemporane la Bernschutz & Co. Universitate (in spatele Muzeului Sutu, Str. Ion Nistor 6), design vestimentar & accesorii casual la  Attitude Ballet Studio, (Str.  Emil Balaban, nr. 6) si design de obiect la Acuarela (Str. Polona, nr. 40).
Pe 8 iunie de la ora 18 la ora 02 vom petrece in  Bernschutz & Co. Universitate, Attitude Ballet Studio si Acuarela la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs alaturi de Wood be nice, Alin Teglas, Lachatterie, Doricica, Ioana Nae, Woodish & multi alti creatori si designeri de produs.
Pentru mai multe informatii: www.revista-atelierul.ro sauhttps://www.facebook.com/revista.atelierul
Event: https://www.facebook.com/events/565135443509702/


--------------------------------------------------------------------------------------------
3 ani de Revista Atelierul
Număr aniversar Revista Atelierul

Acum trei ani am pornit la drum cu o viziune clară şi multe idei frumoase despre proiectul Revista Atelierul. În acest timp am reuşit să transformăm în realitate ce ne-am propus şi chiar mai mult decât atât. Avem 50 de membri, redactori, editori şi organizatori de evenimente în cadrul Revistei Atelierul, peste 500 de participanţi la swapurile noastre, peste 1000 de articole publicate pe www.revista-atelierul.ro şi un nou site events.revista-atelierul.ro unde găseşti informaţii despre concursuri, evenimente, ateliere şi giveaway-uri organizate de cei mai chic designeri și artizani din domeniu.

Pentru că pe 1 aprilie împlinim 3 ani de existenţă am realizat un număr aniversar Revista Atelierul în format PDF dedicat fenomenului reciclării şi reutilizării obiectelor casnice şi nu numai. Pe lângă articole la subiect despre reciclare şi reutilizarea lemnului, hârtiei, a plasticului şi a pantofilor, am introdus în acest număr aniversar şi patru mini-interviuri din Rubrica Aleg să port produse made in România. Mihaela Ion,  LaChatterie, Ioana Cristina Casapu şi Eglantina Becheru ne prezintă de ce aleg ele să poarte cu mândrie produse de autor, create în România. Numărul 12 în format print al revistei Atelierul poate fi vizualizat aici: http://www.revista-atelierul.ro/2013/04/01/3-ani-de-revista-atelierul-un-nou-numar-atelierul/ sau aici http://issuu.com/atelierul/docs/atelierul_nr_12_reciclare_reutilizare

Îți mulțumim că ne ești alături, că ne inspiri și ne citești și ne propunem ca pe viitor să te încântăm în continuare cu articole bine scrise, interviuri inspiraționale, tutoriale pline de fantezie, evenimente chic și să promovăm tot ceea ce înseamnă handmade de calitate, tendințe, strategii de markenting, idei originale și cochete.
  
Despre Revista Atelierul:
Principalul proiect al Asociației Atelierul de Creație este Revista Atelierul - prima revistă de handmade din România - care a apărut atât online, cât și în format tipărit.

Revista Atelierul a apărut din nevoia de a promova tot ceea ce înseamnă handmade de calitate, de a aduna la un loc lucruri handmade născocite de minţi creative şi mâini pricepute, prin intemediul vitrinelor de prezentare virtuale, analizelor de trend şi interviurilor cu artiştii handmade pe care îi admiră. Ne-am propus să susţinem şi să răspândim tot ceea ce înseamnă stil de viaţă sănătos, ecologic, reciclare, de aceea vei găsi un spaţiu consistent pe site-ul nostru www.revista-atelierul.ro dedicat acestor subiecte. De asemenea, încercăm să oferim o viziune practică asupra a ceea ce înseamnă marketing pentru produsele handmade, prin articolele "la obiect" cu sfaturi pentru tot felul de probleme de care micii artizani se lovesc când încearcă să îşi promoveze creaţiile.

Revista Atelierul informează și educă cititorii români asupra culturii artelor artizanale, într-un context cultural național și internațional în care aceste arte sunt în plină expansiune.

No comments:

Post a Comment