Tuesday, May 21, 2013

Expozitie Ceramica-Vera Vancea


Expoziție Ceramică - Vera Vancea
-----------------------------------------
28 mai – 1 iunie 2013

Marți, 28 mai 2013, ora 12.00, va avea loc deschiderea Expoziției de Cearmică Vera Vancea la Bastionul Măcelarilor. Expoziția prezintă peste 30 de lucrări, deasemenea fotografii din stadiul de documentare, schiță –machetă.
Materialele folosite sunt lut alb, lut roșu, vitrus (semiporțelan), combinații între acestea, barbotine ale acestor materiale, angobe colorate, pigmenți și glazuri ceramice. Toate lucrărıle au fost arse în cuptor la temperaturi adecvate materialului folosit, de la 800 la 1200 grade Celsius.

Un demers artistic, început serios și tratat cu rigurozitate care s-a transformat treptat din perioada liceului și continuat până la masterat, căpătând treptat un aspect ludic tot mai puternic conturat.

Tehnica de realizare la unele lucrări a fost modelajul liber, la altele folosirea de negative (presarea materialului ceramic în interiorul acestora). Modul de prezentare a lucrărilor se remarcă prin lipsa de obligativitate de a respecta vreo regulă, un mod de lucru  neimpus și neinhibat, personal și cald.

 Obiectivul expoziției este acela de a promova educația artistică și progresul competențelor demonstrate de tineri talentați pentru sănătatea economică și culturală a sectorului.

Expoziția de ceramică este un demers al Asociației Re/Creativ pentru ca publicul să aibă posıbilitatea de a vedea lucrări realizate de tinerii artiști și deasemenea de a avea acces la ateliere realizate de aceștia pentru a putea înțelege tehnicile artistice tradiționale și contemporane pentru o integrare naturală a educației.

Organizator: Asociația Re/Creativ
Partener: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș
Sponsori: Ceconii, Cofetăria Revoi
Parteneri media: EMaramureș, Graiul Maramureșului, Afișier, Revista Atelierul
Partener media on-line: Modernism.ro
Colaborator: Mihai Dan Mustea- fotografie

No comments:

Post a Comment